HOME

Welkom op de website van Stichting Steun voor Oudalan.

Onze stichting werft fondsen voor verbetering van de levensstandaard van de bevolking van Oudalan, de noordelijke provincie van Burkina Faso.  Wij ondersteunen onze partnerorganisatie Association Dagnal Roobe bij de uitvoering van diverse activiteiten rondom de hoofdstad Gorom-Gorom op het gebied van water, voedselzekerheid en versterking van de lokale economie. 

Waterschaarste is in deze Sahelregio een enorm probleem. Sinds oktober 2016 hebben wij reeds 35 waterpompen kunnen laten repareren en zijn er zeven nieuwe waterpompen geïnstalleerd. Ook zijn er verschillende bouli's (meertjes) aangelegd voor toepassing van o.a. druppelirrigatie op groentetuinen voor vrouwen waarmee zij een inkomen vergaren. Ook voor het vee in de regio zijn de watervoorzieningen van groot belang.

Grote kracht van onze projecten is dat deze met lokale staf worden uitgevoerd met veel participatie van de bevolking. Beheer en onderhoud staan centraal waardoor de projecten duurzaam kunnen worden voortgezet.   

In het voorjaar van 2019 starten we met de uitvoering van een plastic afvalrecycling project. 250 huishoudens doen mee en de straten worden opgeruimd. In fase 2 zal dit aantal worden uitgebreid. Op dit filmpje van VPRO Metropolis wordt duidelijk dat de aanpak van het plastic afvalprobleem in Gorom-Gorom de hoogste prioriteit heeft. https://www.youtube.com/watch?v=VFbg-YNfakA.

Voor fase twee van dit project zullen wij het komende jaar fondsen werven. Dankzij de steun van Wilde Ganzen en Stichting AFOS kan de stad Gorom-Gorom nog voor de regentijd worden opgeruimd. 

ANBI informatie:

Stichting Steun voor Oudalan is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 66757657.

Het RSIN/fiscaal nummer is 8566.86.281

Voor alle bestuursleden geldt dat zij geen beloning voor hun bestuurswerkzaamheden ontvangen.